in

Κάτι που δεν παρατήρησες στο Squid Game (photos)

Το Squid Game έχει καθηλώσει όλο τον πλανήτη από την πρώτη στιγμή που προβλήθηκε, μέσω της πλατφόρμας του Netflix. Το σενάριο πίσω από “Το Παιχνίδι του Καλαμαριού” είναι η ύπαρξη ενός μυστικού οργανισμού που “στρατολογεί” εκατοντάδες Νοτιοκορεάτες με τεράστιο όγκο χρεών, για να αγωνιστούν και να ανταγωνιστούν σε μία σειρά παιχνιδιών-δοκιμασιών. Όποιος τα καταφέρει μέχρι το τέλος, θα φύγει από τις εγκαταστάσεις των αγώνων με αρκετά δισεκατομμύρια Γουόν στην κατοχή του. 

Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι το ultra plot twist που έρχεται στο τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν. Και εδώ να πούμε ότι ακολουθεί SPOILER ALERT.

Στο τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν βλέπουμε τον πρωταγωνιστή και νικητή των δοκιμασιών, Seong Gi-hun, να παραλαμβάνει μια κάρτα που έγραφε:

Πράγματι, ο Seong Gi-hun δεν γινόταν να χάσει αυτή τη συνάντηση. Όταν ανέβηκε στον 7ο όροφο του ουρανοξύστη “ΣΚΑΪ”, βρήκε τον Oh Il-nam να τον περιμένει ξαπλωμένο και φανερά καταβεβλημένο. Έξω από το παράθυρό του, ο Oh Il-nam παρακολουθούσε έναν άστεγο, ο οποίος φαινόταν να χρειάζεται βοήθεια. Τότε ήταν που έβαλε στοίχημα για το εάν μέχρι τις 12 το βράδυ (δηλάδη στις 25 Δεκεμβρίου) θα έρθει κάποιος να βοηθήσει τον άστεγο. Ο Seong Gi-hun στοιχημάτισε υπέρ της ανθρωπιάς, ότι δηλαδή θα βρισκόταν η βοήθεια. Και κέρδισε. Στις 25 Δεκεμβρίου, στις 00.00 ακριβώς, ένας άνθρωπος σώθηκε. Την ημέρα των Χριστουγέννων. Όπως και η Γέννηση του Χριστού έφερε την ελπίδα.

Τι σημαίνουν όμως η ημερομηνία, η ώρα και η τοποθεσία της κάρτας;

Το κτίριο “ΣΚΑΪ” και ο 7ος όροφος μας παραπέμπουν σε γνώριμα μονοπάτια. Λε. Πα. “Με ‘χει στείλει το κορμί σου έβδομο ουρανό”, Τελικός Euro 2004: “Στον έβδομο ουρανό όλοι αδέλφια”. Σύμφωνα με την χριστιανική θρησκεία, ο Παράδεισος αποτελείται από εφτά στρώματα. Το έβδομο στρώμα είναι το ψηλότερο σημείο της ευδαιμονίας και μακαριότητας. Παρόλο λοιπόν που ο Oh Il-nam βρισκόταν στον 7ο όροφο του “ουρανού”, δεν ένιωθε καμία ευτυχία. Αντιθέτως ήταν δυστυχισμένος.

Στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, στο Κεφάλαιο 11, στο Εδάφιο 30 (11:30 είναι η ώρα που αναγράφεται πάνω στη κάρτα) βρίσκουμε το παρακάτω:
Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, κἀγὼ ἀναπαύσω ὑμᾶς. ἄρατε τὸν ζυγόν μου ἐφ’ ὑμᾶς καὶ μάθετε ἀπ’ ἐμοῦ, ὅτι πρᾷός εἰμι καὶ ταπεινὸς τῇ καρδίᾳ, καὶ εὑρήσετε ἀνάπαυσιν ταῖς ψυχαῖς ὑμῶν· ὁ γὰρ ζυγός μου χρηστὸς καὶ τὸ φορτίον μου ἐλαφρόν ἐστιν.

Ελάτε σ’ εμένα όλοι όσοι κοπιάζετε κι είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω. Σηκώστε πάνω σας το ζυγό μου και διδαχτείτε από το δικό μου παράδειγμα, γιατί είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά, και οι ψυχές σας θα βρουν ξεκούραση. Γιατί ο ζυγός μου είναι απαλός, και το φορτίο μου ελαφρό.

Τελικά, ο Oh Il-nam ξεκούρασε, με τον δικό του τρόπο, όλους εκείνους που πήγαν κοντά του, κοπιασμένοι και φορτωμένοι.

Share to